Novice

JAPTI z 8 slovenskimi projekti na sejmu EXPO REAL 2012

on 11.10.2012 (4272 reads)

JAPTI z 8 slovenskimi projekti na sejmu EXPO REAL 2012

V okviru sejma letos posebna predstavitev Slovenije kot privlačnega investicijskega okolja za nemške poslovne in turistične javnosti. Skupaj z ostalimi podjetji se je na sejmu s svojo ponudbo predstavilo tudi naše podjetje.Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) bo tudi letos navzoča na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2012 v Münchnu. Med 8. in 10. oktobrom 2012 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji.

 

Sejem EXPO REAL ima petnajstletno tradicijo ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Po napovedih organizatorjev se bo letos kljub krizi med 8. in 10. oktobrom 2012 na 64.000 kvadratnih metrih sejemskega prostora predstavilo okoli 1.600 razstavljavcev. Organizatorji napovedujejo bogat konferenčni program s 400 svetovno-znanimi predavatelji s področja investiranja in petimi vzporednimi forumi. 
 

JAPTI je avgusta letos objavil javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2012, na katerega je v primerjavi s prejšnjimi leti prejel rekordno število prijav, in sicer kar 18. Tako se bo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2-410 skupaj predstavilo 8 tržno najbolj zanimivih slovenskih projektov. 
Štirim najbolje ocenjenim projektom bo na voljo brezplačna vizualna in tekstovna predstavitev: Poslovni objekt HS TPLJ na lokaciji Tehnološkega parka Ljubljana - Brdo (nosilec: Komunaprojekt, d.d.), Gradnja poslovne stavbe Lingam Tower (nosilec: LINGAM, nepremičnine, d.o.o., Ljubljana), Projekt Morje - Fram (nosilec: Feku, d.o.o.) in Poslovni park Podrečje (nosilec: Elektroservisi, d.d.). Ostalim štirim izbranim projektom pa bo na voljo prostor za predstavitev s promocijskim gradivom: Stanovanjska soseska Črnuški bajer (nosilec: IMOS, d.d., Ljubljana), SiPark, Slovenski park turizma (nosilec: SiPark, Slovenski park turizma, d.o.o.), Tehnološko razvojno industrijsko središče Kanižarica (TRIS Kanižarica) (nosilec: RIC Bela Krajina) in Stari Slavnik - Koper (nosilec: Zaliv, d.o.o.).

 

JAPTI bo v sodelovanju s podružnico Slovenske turistične organizacije v Münchnu in Centrom za podjetništvo in turizem Krškopripravil poseben dogodek z naslovom Slovenija kot zanimiva investicijska destinacija za nemške podjetnike in turiste, ki bo potekal drugi dan sejma, in sicer 9. oktobra 2012 ob 17. uri v hotelu Bayerischer Hof Hotel. Na dogodku bodo poleg povabljenih investitorjev in turističnih operaterjev navzoči tudi številni nemški novinarji. Predstavljena bo Slovenija kot privlačna turistična in investicijska lokacija, poseben poudarek pa bo namenjen predstavitvi turističnim potencialom Posavja.

 

Sicer pa JAPTI pod svojo tržno znamko InvestSlovenia že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini, saj na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini. 
Lani je agencija nastop na tovrstnih sejmih okrepila z novim konceptom sejemske predstavitve, ki zagotavlja večjo opaznost in prepoznavnost Slovenije, izrazito komuniciranje tržne znamke InvestSlovenia ter možnost vizualnih predstavitev investicijskih projektov, sam razstavni prostor pa ljudi druži in povezuje. Junija lani je JAPTI na sejmu EIRE 2011 v Milanu za odlično sejemsko predstavitev s strani organizatorjev prejel tudi nagrado »International Country Award 2011«.

KOMUNAPROJEKT d.d.
Partizanska cesta 3-5
SI-2000 Maribor
t: +386 (2) 228 58 10
f: +386 (2) 25 17 684

Domov | o podjetju | Novice | Projekti | Kontakt | Prijava | O avtorjih
2011 © Komunaprojekt d.d.